Opustite kajenje in alkohol hitro in enostavno!

So e-cigarete res varna alternativa kajenju?

Uporaba elektronske cigarete ali "vejpanje" (iz angleške besede "vapor" - para) je verjetno res manj nevarno kot kajenje, a še vedno pomeni tveganje in škodi uporabnikom. Nekateri primerjajo vejpanje in kajenje kot razliko med padcem iz 5 ali pa 10. nadstropja.

Kdor razmišlja, da bi kajenje preprosto zamenjal z vejpanjem in s tem rešil svojo težavo, se žal moti.

1. Pri vejpanju, oziroma e-cigaretah, ni toliko strupov kot pri cigaretah - a to še zdaleč ne pomeni, da je nedolžno. Učinki dolgoletnega vejpanja so bolj ali manj še neznanka. Kdo si želi vejpati še 10 let, da bodo tovrstni rezultati znani in splošno sprejeti? Težko si tudi predstavljamo, da bo nasvet glede vejpanja kaj drugega kot "svetujemo, da prenehate". Ali ni bolje, da se nikotina znebimo že zdaj?

2. Vsak kadilec, ki zamenja cigareto z e-cigareto, ostaja stranka tobačne in farmacevtske industrije. Obe služita lepe denarce z nikotinskimi zasvojenci, saj gre težko zaslužen denar še naprej za nikotinske izdelke, namesto za družino, hobije, dopuste ...  

3. Kdor vejpa tudi dodatno polni državni proračun. Ne samo tobačna in farmacevtska industrija, tudi vlada se zanaša na nikotinske zasvojence, da plačujejo trošarine in davke na nikotinske izdelke - in to brez vprašanja!

4. Sestavine e-tekočin (tekočin za vejpanje) so pogosto neznane. Trg z e-tekočinami je še precej nereguliran in uporabniki težko, če sploh, izvedo, odkod prihajajo sestavine ter koliko drugih kemikalij in toksinov je v njih.

5. Vsaka zasvojenost je škodljiva. Droga sili svoje žrtve, da zapravljajo svoj denar zanjo, namesto zase in svoje družine. Le kdo si želi dajati svoj denar tobačnim gigantom in državi?

6. Vejpanje je morda res manj škodljivo od kajenja, a vsekakor ni nujno! Precej bolj zdravo, koristno in pametno se je pač popolnoma znebiti nikotinske odvisnosti, namesto, da en način vnosa droge v telo le zamenjamo z drugim.

7. Vejpanje je učinkovit način za "rekrutacijo" novih kadilcev. Vejpanje je za današnjo mladino "cool" početje - tako kot je bilo kajenje nekoč za mladino "cool" početje. Čez nekaj let pa se ta "cool" efekt razblini in ostane le še odvisnost.

Torej, če razmišljate, da bi kajenje nadomestili z vejpanjem - zakaj ne bi raje kar nehali kaditi? :)

 Če se človek opuščanja kajenja loti na pravi način, se lahko nikotina znebi brez uporabe trdne volje, brez občutka prikrajšanosti, brez stranskih učinkov in brez drugih zunanjih pripomočkov.

Trenutno ponudbo delavnic za opuščanje kajenja po metodi Easyway lahko preverite tukaj.

Opustite kajenje z lahkoto

Opustite kajenje z lahkoto

Program za opuščanje kajenja po metodi Easyway
Opustite pijačo z lahkoto

Opustite pijačo z lahkoto

Video program za opuščanje alkohola po metodi Easyway

Brezplačna pomoč

Kako se lahko znebite cigaret z lahkoto, takoj in brez muke? Kako lahko opustite kajenje, ne da bi se zredili? Zagotovite si popolnoma brezplačno e-knjigo “5 velikih mitov o kajenju” in pridobite ključno predznanje, ki vam bo pomagalo, da se boste rešili nikotinske pasti!

Name *

Zaščitno z reCAPTCHA pod pogoji. Vaši podatki so varni z nami in nikoli jih ne bomo delili z drugimi. Z našega seznama se lahko odjavite kadarkoli.

Pet mitov o kajenju - easyway.si