Opustite kajenje in alkohol hitro in enostavno!

Resnični strošek kajenja

A zanimivo je, da se večino svoje kadilske kariere kadilci z denarjem, oziroma stroškom kajenja, ne obremenjujejo kaj dosti. »Saj je vendar to moj denar!« in »S svojim denarjem lahko počnem, kar me je volja!« bo odgovoril kadlec, ko ga boste povprašali, če nima nič slabe vesti, ker gre toliko njegovega težko prisluženega denarja dobesedno v dim.
 
Kadilci se z denarjem v povezavi s kajenjem ponavadi ukvarjajo, ko pride nova podražitev cigaret (»Spet so se spravili na nas!«), in ko v kakšni prostocarinski trgovini ali manj razviti državi primerjajo ceno cigaret (»To bomo prihranili!«). Nekateri si morda le izračunajo višino mesečnega izdatka za cigarete in tukaj se računanje počasi neha.

Sicer pa je tudi pri denarju pri kadilcih enako kot pri cigaretah – živijo od ene do druge in se ne ukvarjajo z nekoliko bolj oddaljeno prihodnostjo. Nikoli ne razmišljajo o tem, koliko cigaret so že pokadili in koliko denarja so že zapravili v svojem življenju. Pa tudi ne, koliko jih še bodo in koliko denarja bo še šlo v dim, če ne bodo opustili kajenja.

Čeprav so učinki kajenja že zelo dobro znani in izmerljivi, se kadilci z njimi kaj prida ne ukvarjajo. Pravzaprav - manj se z njimi ukvarjajo, bolje se počutijo v svoji kadilski koži. To je ena izmed velikih, če že ne največja moč kadilske pasti, ki kadilce tako zadržuje v svojih krempljih.

Ko na kajenje začnemo gledati racionalno in objektivno, pa kadilska past začne izgubljati svojo moč.

Za začetek nam je v pomoč lahko preprost kadilski računalnik, denimo tale (Omnicalculator v angleščini), kjer na preprost način vnesemo svoje kadilske številke in se seznanimo z resničnim stroškom našega kajenja.

Ko razpolagamo s pravimi podatki, lažje sprejmemo odločitev. In odločitev je vedno prvi korak k svobodi.

Opustite kajenje z lahkoto

Opustite kajenje z lahkoto

Program za opuščanje kajenja po metodi Easyway

Brezplačna pomoč

Kako se lahko znebite cigaret z lahkoto, takoj in brez muke? Kako lahko opustite kajenje, ne da bi se zredili? Zagotovite si popolnoma brezplačno e-knjigo “5 velikih mitov o kajenju” in pridobite ključno predznanje, ki vam bo pomagalo, da se boste rešili nikotinske pasti!

Name *

Zaščitno z reCAPTCHA pod pogoji. Vaši podatki so varni z nami in nikoli jih ne bomo delili z drugimi. Z našega seznama se lahko odjavite kadarkoli.

Pet mitov o kajenju - easyway.si