Opustite kajenje in alkohol hitro in enostavno!

Nikoli ni prepozno!

Ko se pogovarjamo z dolgoletnimi kadilci, velikokrat naletimo na prepričanje, da je za njih »tako ali tako prepozno«. »Kadim že vrsto let«, pravijo, »tako ali tako je škoda na telesu že narejena. Zame je že prepozno!«

Ni res!

Pljuča kadilcev si lahko opomorejo, le možnost jim je treba dati. Z drugimi besedami, ko opustimo kajenje, se v telesu  lahko začne proces obnavljanja celic. To potrjuje tudi nedavna raziskava, objavljena v reviji Nature, ki so jo izvedli v britanskem institutu Wellcome Sanger.

Pokazala je, da telo ob prenehanju kajenja uporabi zdrave celice, ki v dihalnih poteh na še raziskan način zamenjajo poškodovane in k raku nagnjene celice. V blagodejnih učinkih prenehanja kajenja lahko torej uživajo tudi kadilci, ki so kadili več desetletij.

Nekateri od udeležencev raziskave so pokadili več kot 15.000 zavojčkov (to pomeni več kot 40 let kajenja enega zavojčka na dan!), toda že po nekaj letih od opustitve kajenja znanstveniki na njihovih dihalnih poteh niso našli nobenih poškodb zaradi kajenja.

Od kod pridejo te zdrave celice in na kakšne način natančno zamenjajo poškodovane celice, še ni povsem znano, toda odkritje lahko vlije novo upanje vsem, ki so ga zaradi večletnega kajenja že izgubili.

Opustite kajenje z lahkoto

Opustite kajenje z lahkoto

Program za opuščanje kajenja po metodi Easyway

Brezplačna pomoč

Kako se lahko znebite cigaret z lahkoto, takoj in brez muke? Kako lahko opustite kajenje, ne da bi se zredili? Zagotovite si popolnoma brezplačno e-knjigo “5 velikih mitov o kajenju” in pridobite ključno predznanje, ki vam bo pomagalo, da se boste rešili nikotinske pasti!

Name *

Zaščitno z reCAPTCHA pod pogoji. Vaši podatki so varni z nami in nikoli jih ne bomo delili z drugimi. Z našega seznama se lahko odjavite kadarkoli.

Pet mitov o kajenju - easyway.si