Opustite kajenje in alkohol hitro in enostavno!

7 razlogov zakaj cigarete niso zdravilo za stres

Cigarete povzročajo dodaten stres. To konec koncev dokazuje tudi študija, ki so jo izpeljali na Britanski fundaciji za srce (British Heart Foundation). Ugotovili so, da so kadilci kar 70% bolj nagnjeni k stresu, tesnobi in depresiji kot nekadilci.

Le pomislite:

1. Če nekdo živi s tako nevarnim, dragim in nečistim početjem, in se hkrati zaveda da to početje vsak hip lahko sproži bolezen, težko mislimo, da se bo zaradi tega sproščen ali srečen.

2. Ob kajenju cigarete se srčni utrip poviša za 8-10 udarcev na minuto, telo, možgane in krvni obtok pa preplavi na stotine kemikalij, ki ne sodijo v telo. To kadilce postavi v fizični stres, ki ga nekadilci ne poznajo.

3. Ko kadilec ugasne cigareto, njegovo telo preklopi na čiščenje nikotina in drugih strupov ter tako dela nadure, ko se pripravlja na naslednjo dozo.

4. Ko se telo znajde v stanju nikotinske abstinence, se pogosto zgodi, da kadilec ne more kaditi. Takrat se stres in tesnoba povečata, ne zmanjšata.

5. Že ko se kadilci pripravljajo na položaj, kjer kajenje dlje časa ne bo mogoče (letalo, obiski, služba), se ne sprostijo, ampak so v dodatnem stresu.

6. Stres se poveča tudi, ko kadilec ugotovi, da mu je zmankalo cigaret, ali pa že ko mu jih samo zmanjkuje.

7. Kadilci imajo gostejšo kri, kar pomeni, da mora njihovo srce delati več, da črpa kri po telesu. Posledica je večja letargija.

Po drugi strani pa nekadilcev ne skrbi,
- ali imajo pri sebi dovolj cigaret
- ali je na mestu, kjer so, dovoljeno kaditi ali ne
- ali jih bo zaradi kajenja zadela kakšna resna posledica ali ne

V resnici so cigarete vzrok stresa, kar v organizaciji Easyway vemo že desetletja. Da so cigarete zdravilo za stres, je ena najbolj zakoreninjenih utvar kajenja. Ko ji nehamo verjeti, je nagrada svoboda.

Opustite kajenje z lahkoto

Opustite kajenje z lahkoto

Program za opuščanje kajenja po metodi Easyway
Opustite pijačo z lahkoto

Opustite pijačo z lahkoto

Video program za opuščanje alkohola po metodi Easyway

Brezplačna pomoč

Kako se lahko znebite cigaret z lahkoto, takoj in brez muke? Kako lahko opustite kajenje, ne da bi se zredili? Zagotovite si popolnoma brezplačno e-knjigo “5 velikih mitov o kajenju” in pridobite ključno predznanje, ki vam bo pomagalo, da se boste rešili nikotinske pasti!

Name *

Zaščitno z reCAPTCHA pod pogoji. Vaši podatki so varni z nami in nikoli jih ne bomo delili z drugimi. Z našega seznama se lahko odjavite kadarkoli.

Pet mitov o kajenju - easyway.si