Opustite kajenje in alkohol hitro in enostavno!

Naše telo = neverjetni stroj

Kadilci, predvsem tisti, ki kadijo že dolgo časa, si včasih predstavljajo, da

a) je težko opustiti kajenje in
b) so si s kajenjem že prizadejali nepopravljivo škodo.
Zato se lahko vprašajo: »Zakaj bi se sploh mučil, in poskusil opustiti kajenje?«

V resnici je človeško telo neverjetno odporen in žilav organizem, ki se začne zdraviti v manj kot 20 minutah zatem, ko ugasnemo svojo zadnjo cigareto. Oglejmo si nekaj učinkov opuščanja kajenja, ki se praktično začnejo takoj, ko ugasnemo svoj zadnji "čik":
 
Takoj po zadnji cigareti
Občutek svobode in izguba želje, da bi še človek še kdaj kadil ali jemal nadomestke, kot so žvečke ali e-cigarete - pod pogojem, da opustimo kajenje z metodo Easyway.
 
20 minut po …
Srčni utrip in krvni pritisk se približata normalni ravni. Dlani in stopala se otoplijo in približajo normalni temperaturi. Druženje s kadilci je brez zavisti, skušnjave ali strahu, da bo človek še kdaj kadil - pod pogojem, da opustimo kajenje z metodo Easyway.
 
2 - 12 ur
Raven ogljikovega monoksida v krvi pade na normalno raven. Raven nikotina v krvi se prepolovi. Izboljša se delovanje mišic in možganov, saj je v krvnem obtoku več kisika. Ob uporabi klasičnih metod za opuščanje kajenja se pojavijo odvajalne muke, ki pa jih ni, če pa uporabimo metodo Easyway.
 
24 - 48 ur
Zmanjša se tveganje srčnega napada. Kdor pokadi zavojček na dan, bo dvakrat bolj verjetno doživel srčni napad, kot če bi bil nekadilec. Že po enem dnevu po zadnji cigareti se to tveganje zmanjša. Izboljšata se vonj in okus, saj se obnovijo živčni končiči. Pljuča začnejo čistiti nesnago, ki je ostala po cigaretah. Astmatiki lahko izkusijo poslabšanje zaradi čiščenja pljuč, a le začasno. V telesu ni več nikotina.
 
2 tedna - 3 meseci
Še naprej se zmanjšuje tveganje za srčni napad. Obnovita se pljučna kapaciteta in telesna zmogljivost, kar omogoči spopadanje z večjimi napori (denimo hojo v gore ali tek).
 
1 - 9 mesecev
Kadilski kašelj se povsem umiri. Zmanjša se zadihanost. Poveča
se raven energije. Poveča se telesna odpornost, kar pomeni manj bolezni.
 
1 leto
Tveganje srčnega napada se prepolovi glede na kadilce.
 
5 let
Tveganje srčnega napada je zdaj enako kot pri nekadilcih. Tveganje za raka materničnega vratu je enako kot pri nekadilcih. Prepolovi se tveganje za raka v ustih, žrelu, sapniku in mehurju.
 
10 let
Prepolovi se tveganje za pljučnega raka. Dodatno se zmanjša tveganje za raka v ustih, žrelu, sapniku, mehurju, ledvicah, požiralniku in trebušni slinavki.
 
15 let
Tveganje za srčne bolezni je sedaj takšno kot pri nekadilcih.
 
Vir: Centre for Disease Control and Prevention

Opustite kajenje z lahkoto

Opustite kajenje z lahkoto

Program za opuščanje kajenja po metodi Easyway
Opustite pijačo z lahkoto

Opustite pijačo z lahkoto

Video program za opuščanje alkohola po metodi Easyway

Brezplačna pomoč

Kako se lahko znebite cigaret z lahkoto, takoj in brez muke? Kako lahko opustite kajenje, ne da bi se zredili? Zagotovite si popolnoma brezplačno e-knjigo “5 velikih mitov o kajenju” in pridobite ključno predznanje, ki vam bo pomagalo, da se boste rešili nikotinske pasti!

Name *

Zaščitno z reCAPTCHA pod pogoji. Vaši podatki so varni z nami in nikoli jih ne bomo delili z drugimi. Z našega seznama se lahko odjavite kadarkoli.

Pet mitov o kajenju - easyway.si